fredag 16. mars 2007

24.mars - Khao Lak

I dag skiftet turen fokus en god del. Midt oppi nytelsen av aa vaere turist paa et av verdens mest populaere reisemaal, med mye god mat, deilig varmt vaer og fantasktiske strender, var fokuset i dag paa tsunamien som herjet i soer-oset asia julen 2005. For en av elevene i klassen, var dette en spesiellt sterk dag. Tre slektninger kom aldri tilbake fra deres romjulsferie. Og det var nettop her i Khao Lak de befant seg paa den skjebnefulle dagen.

Aller foerst besoekte vi Site 2, et minnested nord paa Phuket Island hvor det er reist et minnesmerke for de omkomne fra hele verden. Dette var et sterkt moete for alle elevene, men spesiellt for denne ene eleven som ogsaa la blomster ved minnesmerket. Deretter besoekte vi to moskeer litt nord for Khao Lak, begge mellomstasjoner for de avdoede foer de ble sendt hjem til Norge. Mot slutten av dagen kjoerte vi ned til stranden i Khao Lak og slappet av et par timer. Vi skjoenner godt hvorfor nordmenn hvalfarter hit, for strendene her er fantastiske!

Det ble en veldig fin dag for alle, med mange foelelser involvert. Vaare tanker gaar til denne eleven og hans familie, samt alle som har mistet noen av sine kjaere i denne naturkatastrofen.

Ingen kommentarer: